gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Kuvar

Prvi obroci s mesom

Kada, prema našoj preporuci uvedete meso i ribu u jelovnik vaše bebe, treba da znate i način na koji se ove namirnice pripremaju. Predlažemo vam nekoliko recepata iz knjige Bebi kuvar.

Ishrana dojilja

Dojilja ne treba da „jede za dvoje“ doslovno, ali mora da ima ishranu kojom će zadovoljiti povećane nutritivne potrebe svog organizma i obezbediti kvalitetno mleko za bebu

Letnje dečje poslastice

Iskoristite bogatstvo i raznolikost letnjeg voća za ukusne i zdrave poslastice za decu. Ako se beba hrani formulom, pre puta spremljenu formulu stavite u frižider.

Leto, konačno!

Pijace su pune divnog raznobojnog voća i povrća, a mi vam preporučujemo da ga kupujete i jedete u vreme kada je njegova sezona rasta kod nas.

Prva rođendanska torta

Beba je u periodu od 6 meseci do godinu dana već počela da sedi, pa sada može da stiče navike ishrane za stolom, u visokoj dečjoj stolici. Evo predloga jelovnika od šestog meseca do prvog rođendana, prema „Bebi kuvaru“ nutricioniste Živke Vlajković

Hrana kao lek

Sinergija i kompletnost nutrijenata koje unosimo hranom, osnova su dobrog imunog sistema i našeg zdravlja. Poznato je da hrana treba da zadovolji prevashodno energetske, zatim gradivne i protektivne potrebe organizma za različitim supstancama.

Ishrana hirurških bolesnika

Rana enteralna ishrana smanjuje učestalost hirurških komplikacija kao štu su infekcije, pucanje crevnih anastomoza ili otežano zarastanje rana. Ona, uz to, sprečava gubitak mišićne mase, ubrzava postoperativni oporavak i podiže kvalitet života

Enteralna ishrana - Napitak za snagu

Pacijenti koji ne mogu da jedu, ili ne mogu da uzmu dovoljno hrane, u bolnici ili kod kuće, zahtevaju posebnu, kliničku ishranu. Ishrana koja se daje infuzijom, kroz venu, naziva se parenteralnom, dok je enteralna ishrana tečna hrana namenjena bolesnicima koji usled bolesti ili terapijskih potreba nisu u mogućnosti da uzimaju čvrstu hranu.