Molimo sačekajte...

Uvođenje nemlečne hrane

Nutritivne potrebe zavise od životne faze bebe. Odojčadi je potrebno znatno više energije po kilogramu telesne mase nego odraslima. U prvim mesecima odojčad ne zahtevaju raznovrsnost u svojoj ishrani, a njihove nutritivne potrebe svedene su na jednostavnu hranu: majčino mleko ili odgovarajuću mlečnu formulu i vodu.

Međutim, u uzrastu od navršenih 4 do 6 meseci (između 17. i 26. nedelje života) ovo više nije dovoljno, zbog povećanog zahteva u kalorijama, vitaminima i mikroelementima (gvožđe, cink i dr.). U ovoj fazi, razvoj sistema za varenje i neuromišićnog sistema dostigao je takav nivo, da beba može da prihvati, žvaće i guta čvrstu hranu i polako dolazi vreme za prihvatanje i druge hrane osim mleka. Uvođenje dopunske čvrste hrane je postepen proces, a vreme uvođenja određuje se individualno za svako dete i zavisi od njegovog razvoja. Neke bebe pokazuju entuzijazam za novim ukusima i deluje da im se sve dopada, a neke su probirljive i nisu baš mnogo zainteresovane za nove ukuse.

Milupa nudi niz balansiranih žitarica, dobijenih kombinacijom celih zrna žitarica ili voća i mleka, koje su specijalno prilagođene uzrastu bebe i obezbeđuju hranljive sastojke neophodne za zdrav rast i razvoj.
Vreme je za prvu kašicu!
Uvođenje nemlečne ishrane započnite sa Milupa žitaricama zasnovanim na pirinču i kukuruzu. Sadrže obrano mleko u prahu i imaju glatku konzistenciju, radi stvaranja perfektno izbalansiranog obroka za Vašu bebu.
Počnite sa davanjem malih količina tokom nekoliko dana, da biste svom detetu omogućili da se privikne na novo iskustvo. Polako povećavajte do celog obroka.
Ne sadrže gluten
Glatko i voćno
6+
Od 6. meseca pa na dalje, Vaša beba će pokazati više interesovanja za ono što se dešava oko nje i vreme je da proba nove ukuse! 
Sadrže gluten
Vreme je za novi ukus
8+
U ovom uzrastu Vaša beba vidno napreduje u procesu učenja pa je došlo vreme da nauči i žvakanje. Milupa žitarice sa mlekom i keksom obezbeđuju prijatan i zdrav početak raznovrsne ishrane.


 
Sadrže gluten
Otkrivanje tekstura
12+
Čestitamo! Vaša beba ima godinu dana i uskoro će (ako već nije) napraviti i svoje prve korake. Njen digestivni i imuni sistem jačaju i sada je vreme da bebi polako uvodite raznovrsnije teksture hrane.
Milupa žitarice Straćatela su sigurno jedan novi ukus koji će Vaša beba zavoleti.
 
Ne sadrži gluten
Bio žitarice
Bio
Pored mlečnih žitarica Milupa portfolio obuhvata i nemlečne BIO žitarice, koje ne sadrže mleko, a takođe će zadovoljiti ukus Vaše bebe.

 

Bio žitne kašice Griz i Pirinač ne sadrže gluten