Molimo sačekajte...

RS

Saopštenje povodom povlačenja zbog neispravne deklaracije - Bebelac 3 sanitarno ispravan

Beograd, 26. januar 2023. - Povodom pismenog rešenja Sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja o povlačenju dijetetskog proizvoda Bebelac 3 PreciNutri - dodatka ishrani za malu decu na bazi mleka sa dodatnim vitaminima, oligosaharidima majčinog mleka i omega 3 masnim kiselinama, od 12 meseci starosti, neto 400 grama, kompanija Kibid doo, generalni distributer ovog proizvoda, saopštava da je odmah preuzelo sve mere iz rešenja i započelo proces povlačenja naznačenog proizvoda. Istovremeno obaveštava sve korisnike da je Bebelac 3 potpuno sanitarno ispravan i da njegov kvalitet nije doveden u pitanje. Proizvod se povlači zbog neusklađenosti između deklaracije i propisanog teksta Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih institucija.

Na osnovu uočene neusaglašenosti u tekstu deklaracije na terenu na proizvodu Bebelac 3 PreciNutri nedavno je izvršen nadzor sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja. Tom prilikom, uočeno je da tekst deklaracije na proizvodu Bebelac 3 PreciNutri ne odgovara u potpunosti odobrenom tekstu deklaracije od strane Farmaceutskog fakulteta. Pomenuti proizvod pušten je u promet sa starom deklaracijom, a ne sa izmenjenim tekstom na osnovu obnovljene registracije 26. jula 2022. godine. Kompanija Kibid će u najkraćem roku izvršiti usklađivanje sa najnovijim propisima a na osnovu nalaza Inspekcije, kako ne bi došlo do zabune među potrošačima i kako bi se proizvod što pre vratio u prodaju.

Kao i uvek do sada, kompanija Kibid sarađuje sa svim nadležnim institucijama kako bi obezbedila kvalitetnu i bezbednu ishranu i dodatke u ishrani za najmlađe.