Molimo sačekajte...

Uvođenje nemlečne hrane

Nutritivne potrebe zavise od životne faze bebe. Odojčadi je potrebno znatno više energije po kilogramu telesne mase nego odraslima. U prvim mesecima odojčad ne zahtevaju raznovrsnost u svojoj ishrani, a njihove nutritivne potrebe svedene su na jednostavnu hranu: majčino mleko ili odgovarajuću mlečnu formulu i vodu.

Međutim, u uzrastu od navršenih 4 do 6 meseci (između 17. i 26. nedelje života) ovo više nije dovoljno, zbog povećanog zahteva u kalorijama, vitaminima i mikroelementima (gvožđe, cink i dr.). U ovoj fazi, razvoj sistema za varenje i neuromišićnog sistema dostigao je takav nivo, da beba može da prihvati, žvaće i guta čvrstu hranu i polako dolazi vreme za prihvatanje i druge hrane osim mleka. Uvođenje dopunske čvrste hrane je postepen proces, a vreme uvođenja određuje se individualno za svako dete i zavisi od njegovog razvoja. Neke bebe pokazuju entuzijazam za novim ukusima i deluje da im se sve dopada, a neke su probirljive i nisu baš mnogo zainteresovane za nove ukuse.

Milupa nudi niz balansiranih žitarica, dobijenih kombinacijom celih zrna žitarica ili voća i mleka, koje su specijalno prilagođene uzrastu bebe i obezbeđuju hranljive sastojke neophodne za zdrav rast i razvoj.
Glatko i voćno
6+
Od 6. meseca pa na dalje, Vaša beba će pokazati više interesovanja za ono što se dešava oko nje i vreme je da proba nove ukuse! 
Sadrže gluten
Vreme je za novi ukus
8+
U ovom uzrastu Vaša beba vidno napreduje u procesu učenja pa je došlo vreme da nauči i žvakanje. Milupa žitarice sa mlekom i keksom obezbeđuju prijatan i zdrav početak raznovrsne ishrane.


 
Sadrže gluten
Otkrivanje tekstura
12+
Čestitamo! Vaša beba ima godinu dana i uskoro će (ako već nije) napraviti i svoje prve korake. Njen digestivni i imuni sistem jačaju i sada je vreme da bebi polako uvodite raznovrsnije teksture hrane.
Milupa žitarice Straćatela su sigurno jedan novi ukus koji će Vaša beba zavoleti.
 
Sadrži gluten